דרכים ליצירת אווירה מזמינה בבר מסעדה

דרכים ליצירת אווירה מזמינה בבר מסעדה

מפעילי מסעדות נדרשים להעריך בכול פעם מחדש את האסטרטגיות שלהם ולאמץ דרכים חדשניות כדי לשפר את חוויית האוכל ולהגביר את תנועת האורחים, המכירות והרווחיות.
עם כל הכבוד לאיכות האוכל עצמו, גם לאווירה השוררת במסעדה יש תפקיד חשוב מבחינת היכולת לספק לאורחים חווית אוכל נהדרת.

כללית, יצירת האווירה בבר מסעדה כוללת:

  • אלמנטים מוחשיים כמו עיצוב, תאורה או יפי כלי האוכל
  • לצד אלמנטים חווייתיים כמו השירות והנוחות שמציע המקום לאורחיו.

האווירה שמשרה המסעדה חיוני להצלחת העסק. חוויה מענגת גורמת לסועדים לחזור, כדי לבלות בכיף בבר מסעדה, ליהנות מחוויה מושלמת, ובסיום הארוחה, לקבל את השאריות הטעימות כשהן ארוזות במוצרים חד פעמיים בסיטונאות אשר ידידותיים לסביבה.

איך ליצור אווירה של בר מסעדה שמעניקה תחושה טובה ומחזקת את המותג שלכם באופן הטוב ביותר?

הנה 3 דרכים ליצירת מראה ותחושה מיוחדים, שהופכים את חווית האוכל ליוצאת דופן:

  1. לבצע אופטימיזציה של השטח הפנוי
    הצעד הראשון לקראת יצירה אווירה מענגת קשור לתכנון פריסת הישיבה. למרות שכל מסעדה רוצה לנצל את השטח הפנוי בצורה הטובה ביותר, מומלץ לא להציב שולחנות ליד דלת המטבח או מתחת לתאורה קשוחה.
    חשוב גם לוודא שהמושבים לא דחוסים מדי, ושיש מספיק מקום בין השולחנות.עדיף להפריד בין שולחנות קטנים המיועדים לזוגות או ליחידים, לבין שולחנות גדולים המיועדים לקבוצות של חברים או בני משפחה. אחרי הכול, אתם רוצים לספק פרטיות לזוגות ולהגן עליהם מפני רעשים לא רצויים.
  2. להיצמד לנושא שבחרתם
    בחירת נושא לבר מסעדה יכולה להועיל לחיזוק המותג. לפני שמחליטים על נושא יש לחשוב על קהל היעד שאתם רוצים לספק, ועל המטבח שאתם מציעים.
    למשל, אם המסעדה מציעה פאב שבו אפשר לאכול, לשתות ולשחק במשחקי שולחן, תוכלו להשתמש ביצירות אמנות, ברהיטים או בעיצוב המשקפים נושא שכזה. לדוגמה, בר שבנוי מעץ כפרי יוצר רושם של מקום חמים שכיף לבלות בו ולהרגיש כמו בבית.
    לאחר שבחרתם נושא, דאגו שהריהוט, האביזרים, הבדים והמרקמים שישמשו את המקום יהיו צמודים לנושא שבחרתם, וישלימו זה את זה. עיצוב שכזה יכול לחזק את הנראטיב של המותג ואת האישיות של המסעדה.
  1. לחזק אווירה בעזרת מוזיקה ותאורה
    מוזיקה ותאורה הן אמצעים מעולים לקביעת מצב הרוח במסעדה.
    באופן אידיאלי, התאורה צריכה להתכוונן בהתאם לשעה ביום. למשל:
  • תאורה טבעית מתאימה יותר לארוחות בוקר או ארוחות בראנץ׳.
  • תאורה עמומה, שיוצרת מצב רוח שקט ואינטימי יותר, מתאימה לארוחות ערב.
  • תאורה של נרות ומחרוזות לד, מתאימה להגדרת מצב רוח רומנטי.בחירת המוזיקה צריכה גם היא להתאים לנושא של המסעדה. למשל:
  • מוזיקה מרגיעה מתאימה לסעודה יוקרתית.
  • מוזיקה מהירה ואופטימית מתאימה יותר למסעדה באווירה נינוחה יותר.

ולבסוף, אל תשכחו להתאים את עוצמת הווליום של המוזיקה לאנרגיה ולמצב הרוח של האורחים שלכם.