מה חשוב שיהיה בתפריט לאירוע מוצלח

מה חשוב שיהיה בתפריט לאירוע מוצלח

מכירים את המשפט? הצבא צועד על קיבתו? בכל פעם כאשר אנחנו מפיקים אירוע, בין אם מדובר על מסיבת יום הולדת של חבר או בר מצווה לבן, אנחנו רוצים להיות בטוחים כי כל אורח אשר יגיע לאירוע יצא ממנו מרוצה, נלהב, אומר לעצמו כי כזה אירוע הוא עדיין לא ראה. העניין הוא שאירוע טוב מבוסס על כמה שעות בהן הכל צריך להיות מושלם. אנחנו נרצה לדאוג לכך שהאוכל יהיה טעים, שהכל יעבוד ויתנהל על הצד הטוב ביותר וכן הלאה.
אם זו לכם פעם ראשונה בה אתם לוקחים אחריות על אירוע, אנחנו רוצים לתת לכם כמה טיפים שיעזור לכם לבחור את התפריט המדויק. נשמע מעניין? אנחנו מתחילים עכשיו.

כמה טיפים להתחלה

קודם כל, לא משנה על איזה אירוע מדובר כאן, יש שלוש שאלות עליהן כדאי לנו לענות לפני שנרד לפרטים הקטנים:

  1. מה הקונספט של האירוע: לצורך העניין, אירועים קטנים בראשון לציון יכולים להיות חתונה אינטימית.
    אליה מוזמנים למשל בעיקר אנשים מבוגרים. אנחנו יכולים להרים כנס לעובדים במשרד, אז אולי נבחר בתפריט אחר.
    כמו כן, אם אנחנו מדברים על בת מצווה, אז בכלל אנחנו יכולים לקחת את הרעיונות ולעצב תפריט שונה.
    לכן, כדי שנוכל להבין איפה אנחנו ממוקמים, חשוב להבין קודם כל את הרעיון הכללי של האירוע ומי קהל היעד של התפריט.
  2. ערכו רשימה כללית של המוזמנים: אם אתם מדמיינים אירועים קטנים בראשון לציון, אתם צריכים לראות כי כמות האנשים אותה אתם מעוניינים להזמין עומדת בקטגוריה הזו. אם אתם מגלים כי עליכם להזמין יותר אורחים ממה שחשבתם, אז יכול להיות כי עליכם לבחור דווקא באולם אחר וכן הלאה.
  3. איזה אוכל אתם רוצים להגיש? האם תרצו ליצור כמו בופה? האם תרצו לתת למלצרים להגיש את האוכל?
    האם אנחנו מדברים על מנות קטנות ואלכוהול בצד? אולי על משהו אחר? ככל שיהיו לנו יותר פרטים בשלב הראשון יהיה קל יותר להתקדם.

עכשיו, איך ניגשים לערוך את התפריט

קודם כל, כדאי לזכור כי אתם לא בוחרים מנות אותן אתם הייתם רוצים לאכול באירוע.
אלא, אתם בוחרים מנות אשר אמורות לענות לצרכים של כל הנוכחים בקהל.
גם אם הטעם שלכם ושל הדודה מחיפה שונה לחלוטין, כדאי למצוא לה מענה רלוונטי.
לכן, בשלב הראשון, נרצה לדעת כמה צמחונים וטבעונים יש בקהל, האם יש מי שמקפידים על אוכל כשר וכן הלאה.
כך נהיה בטוחים כי בכל הקשור לתפריט, לכולם יש מה לאכול.

בהמשך, אנחנו תמיד ממליצים לבחור אופציות שונות זו מזו.
למשל, אם בחרתם מנה ראשונה דגים נאים, שימו לב כי יש אופציה נוספת למשל כזו המבוססת על ירקות.
אנחנו לא אומרים לכם לעשות כמו בלאגן גדול עם מנות המגיעות מעולמות אחרים לחלוטין. ממש לא זו הכוונה.
אבל אנחנו כן מציעים לחשוב בגדול, לחשוב על התמונה הרחבה. בעיקר על הצרכים של האורחים שלכם.

כמובן, יש מקום להיעזר באנשי מקצוע

אתם ממש לא חייבים לצאת לדרך כאשר הכל ברור לכם וידוע מראש. אפילו ההיפך.
אתם יכולים להחליט כי אתם מעוניינים להיעזר באנשי מקצוע ולראות מה להם יש לומר בכל זאת.
ככל שתהיו מודעים לעצמכם ותדעו להציף את הקשיים, כך יהיה אפשר לעזור לכם ולמצוא את הקונספט המתאים עבורכם.
העיקר הוא לא לחשוש מהתהליך. לפעמים לוקח לנו זמן להבין בדיוק מה אנחנו רוצים. עבודה יסודית ומדויקת, תביא לתוצאות הטובות ביותר.